top of page
IMG-20240522-WA0026_edited.jpg

איך אני בוחרת מקומות לסיורי אוכל שלי?

talgoring

עודכן: 20 בינו׳

אחד הדברים שאני הכי מקפידה עליהם בסיור זה המקומות שאני עוצרת בהם. באמת, אני בוחרת בפינצטה כי בשוק הכרמל ובשוק לוינסקי יש אינספור מקומות טעימים, באמת שפע בלתי נגמר של דוכני אוכל, מסעדות, באסטות טעימות או חנויות מעניינות לבקר בהם. אז איך אני בוחרת מתוך כל השפע הזה?! המשימה לא פשוטה בכלל, היא כוללת הרבה מחקר מקדים וטעימות של אוכל טעים, שיחות עם בעלי מקומות ומחשבה מרובה, כלומר כל הדברים שאני אוהבת!


עם הזמן גיבשתי כמה קריטריונים שמנחים אותי בבחירת עצירות בסיור:


הראשון והחשוב מכולם הוא הטעם, מדובר בסיור קולינרי ולכן האוכל במקום חייב חייב חייב להיות טעים. אם הוא לא טעים בעיני אין שום סיבה לעצור במקום גם אם הסיפור מעניין, אולי אעבור ליד ואספר אנקדוטה אבל טעימה בסיור לא תהיה כאן.

המרק התימני הכי טעים בכרם התימנים - האחים עוזרי, רח' יחיא קאפח פינת מל"ן
המרק התימני הכי טעים בכרם התימנים - האחים עוזרי

הקריטריון השני הוא ניקיון והיגיינה. בסיור אני אחראית על שלומם של האורחים שלי ולכן חשוב לי שתסיימו את הסיור ללא חשש מבעיות או בלאגנים בבטן. רוב המקומות שיצא לי לבקר בהם עומדים בסטנדרטים שלי, אבל יצא לי להתקל במקומות שלא, ולכן הם לא נכנסו לסיור.


אחרי שני קריטריונים בסיסיים ביותר הדבר החשוב הבא הוא הסברת הפנים של בעלי המקום והעובדים בו. צריך להיות מדובר באנשים נעימים, טובים, נחמדים ומסבירי פנים לסיורים. כלומר לא רק שאני צריכה לחבב אותם ברמה האישית, הם גם צריכים להיות מקבלי פנים לסיורים שעוצרים. יש מקומות שמתקשים להכיל את המורכבות של סיור שעוצר אצלם, בעיקר אם מדובר בשעות עומס ולחץ, ולכן זה חשוב מאוד שאלה יהיו מקומות שאוהבים את זה ונהנים מהסיורים שעוצרים אצלם.

נאשת חוסיין מחמוצי רפיק, שוק הכרמל
נאשת חוסיין מחמוצי רפיק, שוק הכרמל

אני מודה שגם נתקלתי במקומות שמאוד רציתי לעצור אצלם, אבל לארח קבוצה בסיור זה לא מתאים להם, ואני לחלוטין מכבדת את זה ורק אסיים בהמלצה לבאי הסיור לחזור בזמנם הפנוי. 


ברגע שמצאתי מקום שעונה על כל שלושת המרכיבים האלה מגיע עוד קריטריון חשוב והוא החלק בסיפור שהמקום עונה עליו. בסיורים אני מנסה לספר את הסיפור של מקום הסיור דרך אוכל. אם מדובר על הסיפור ההיסטורי ואנקדוטות מפעם, או על מה שקורה באזור מבחינה תרבותית כרגע, או מה הטרנד הכי חם בסביבה, ולכן כל נקודת עצירה מספרת חלק אחר בסיפור, כלומר היא חתיכה אחרת בפאזל שהוא התמונה הגדולה של המקום. 

רועי לופו, מעדניית לופו, שוק לוינסקי
רועי לופו, מעדניית לופו בשוק לוינסקי

אז מה אני בעצם אומרת? שיכולים להיות מקומות נפלאים, טעימים, נקיים ומסבירי פנים, אבל הם לא עונים לי על חלק בסיפור ולכן לא אשלב אותם בסיור (אבל אני בהחלט ממליצה כשעוברים לידם). 


לאחרונה הוספתי קריטריון חדש והוא שהעצירה במקום תהיה עם אימפקט חברתי כלשהו, זה לא חובה אבל  זה הופך לקירטיון זהב שנותן עדיפות למקומות. 


למשל בסיור בלוינסקי הוספתי את קפה עוטף - רעים. מדובר על סניף קפה שהוא חלק מרשת שנקראת "קפה עוטף" בה מועסקים מפונים מהעוטף (וגם מהצפון) ונמכרת בו תוצרת מיישובי העוטף. הסניף ליד הקאנטרי בפלורנטין פתוח כל יום וואפשר למצוא בהם גם את השוקולדים המפורסמים של דביר קרפ ז"ל שהיה שוקולטייר מרעים שנרצח ב7.10. בהקמת הקפה הצליחו לשחזר את המתכונים המטורפים שלו ותוכלו לנסות אותם מתוך ויטרינה מהממת ומלאה בשוקולדים איכותיים, בטעמים מקוריים (וכמובן לצד מבחר מאפים ושאר התוצרים בחנות).

קפה עוטף - רעים, פלורנטין
קפה עוטף - רעים, רח' וולפסון ליד שוק לוינסקי

זו בהחלט המלצה, אז גם אם לא בא לכן ללכת לסיור, לכו לקפה עוטף, יהיה לכן לא רק טעים בבטן אלא גם טוב בלב 💛💛💛


ועכשיו אחרי שקיבלתם הצצה אל מאחורי הקלעים של איך אני בונה סיור, כל מה שנשאר לכם זה לבוא, לטעום, להנות, להקשיב לסיפורים וללמוד על המקום.



 
 
 

Comments


bottom of page